A tettes

Különös volt Jack halála, mert a tettest senki sem látta.

Egy vadnyugati kisvárosban, ahol a rend és béke helyett káosz uralkodott, Jack Turner volt mindennek az ura. Évek óta terrorizálta a város lakóit, néha személyesen, máskor az emberein keresztül.

Nem csupán csalt, lopott és hazudott. Ha úgy hozta a kedve, ha nem fizették ki a neki járó havi összeget, ha ellenálltak a parancsainak, kérdés nélkül ölt meg, rabolt el és kínzott másokat.

Akadtak, akik önként csatlakoztak a bandájához, azt remélve, hogy elnyerik a kegyeit, de hiába. Jack egyiküket sem kímélte, sőt, a haragja őket még könnyebben utolérte.

Féltek tőle a nők és férfiak, a lányok és fiúk, az emberei és a saját gyerekei. Sokan próbálták őt feljelenteni, de még többen szerették volna végleg elfelejteni. Azok, akik szembe szálltak vele, eltűntek és többé nem kerültek elő. Így történt ez még a rend őreivel is, akiket Jack a markában tartott. Tudták, mi történt volna a családjukkal, ha megpróbálták volna őt megakadályozni vagy letartóztatni.

Ha betért a kocsmába, mindenki odébb állt az útjából. A csapos lesütött szemmel mért neki a kedvenc italából és nem kért érte semmit. Ha Jack leült kártyázni másokkal, pontosan tudta, hogy úgyis elnyeri tőlük a pénzt. Senki sem volt elég ostoba ahhoz, hogy sokáig játékban maradjon vele, de ki sem szállhattak azonnal. Ha Jack játszani akart, akkor legalább a látszatát meg kellett adniuk.

Ha végig ment az utcán, az emberek menekültek előle. Senki sem tudhatta, mikor és kire csapott le.

Egy nap Jack a főtéren volt. Egy szőke lányt szorított a falhoz, aki sírdogálva próbált menekülni tőle. A járókelők csak hallgattak és tehetetlenül mentek el mellettük. Jack elgyötört emberei lesütött szemmel álltak a közelben, a saját életüket is féltve.

Ez volt a pont, amikor valakinek végleg elege lett és megragadta a lehetőséget.

A tömegben egy fekete kesztyűs, pisztolyt szorongató kéz emelkedett fel.

Amikor a lövés eldördült, Jack fejét átütötte a golyó.

Emberek tucatjai fordultak arra és hitetlenkedő suttogás futott végig a téren. Senki nem moccant. Senki sem hívott segítséget.

Először csupán egy, majd két, végül tucatnyi ember nevetett fel. A megkönnyebbülés, amelyet éreztek, leírhatatlan volt.

A tettes eldobta a pisztolyt és beolvadt a tömegbe. A szőke lány a ruháját igazgatva rohant el.

A seriff, a lövést hallva, hamar megérkezett. Talán százan is lehettek a téren, de a tettest hiába kereste.

– Miként történt Jack halála?

Mit ad Isten?

Senki sem látta.

Stella Watson

Facebook oldalam: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089570148846

Leave a comment